30 Haziran 2017 Cuma

GÜNÜN BİRİNDE

Küçük bir kasabada adı Doğrucu Davut olan biri yaşarmış. Sözü geçen biriymiş. Aslında o bunun böyle olduğuna inanmak istermiş. Böbürlenirmiş birde. Doğru bildiği yanlışlara inanmayı çok severmiş. Kimseyi dinlemez, kimseye inanmazmış. Bizim Doğrucu Davut biraz önyargılıymış anlayacağınız.. O ne biliyosa çevresindekilerinde ona inanmasını istermiş. Ona inanmayan olursa ya da dediği yapılmazsa mızıkçılık edermiş.

Kasabada olup bitene müdahale etmek istermiş. Biri bi olay anlatsa onun aksini iddia edermiş. Olay karşısında olanı biteni olduğu gibi anlatanlara inanmazmış, kendini ifade etmek isteyenler olurmuş ama nafile.. O kişinin dilinde tüy de bitse değişen bişey olmazmış Doğrucu Davut için. Bu duruma kimse anlam veremiyormuş. Bizim Doğrucu neden böyle, niye böyle demekten kendilerini alamıyormuş kasaba halkı. Ama yinede onu sevdikleri için görmezden geliyorlarmış.

Günün birinde Doğrucu Davut artık eskisi gibi davranmamaya başlamış. Kasaba halkı şaşkın. Bizim Doğrucu Davut öyle anlayışlı bir insana dönüşmüş ki. Kibirinden eser kalmamış. Hayata daha ılımlı daha güzel bakar olmuş. Sebebi sonradan anlaşılmış tabi. Kimseyi dinlemeyen, kendi bildiğinden şaşmayan o insan sevgiyle tanışmış. Uzun bir süre kendini bir rüyada sanmış. Sevdiğini de o rüyaya inandırmış..

Doğrucu Davut'ta bazen şaşırıyormuş kendi haline. Kimseye kolay kolay inanmamışken, kendi bildiğinden şaşmamışken, herşeyiyle başka birine nasıl inanıp güvenebilmişti? Kendine olan hayreti uzun sürmemişti..

Bir gün yaşamak istemediği bir durumla karşı karşıya gelmişti sevdiği insanla. Sakin düşünememişti. Karşısındakini dinlememiş, kalp kırmıştı. Tıpkı eskiden nasıl davranıyorsa yine öyle davranmaya başlamıştı. O sevgi dolu halinden eser kalmamıştı. Esip gürlemişti. Karşısındakini ise, bu benim sevdiğim Doğrucu Davut mu diye düşündürmüştü. Aslında kendini nasıl tanıtmak istediyse öyle tanıtan Doğrucuyu sevmişti.. Görememişti ya da görmezden gelmişti gerçeği. Doğrucu hiç değişmemişti. Hiçte değişmeyecekti. Herşeyin büyüsünü kaçırıp yine eski haline dönmüştü.
...
İşte o gün gördükleri rüyadan uyandıkları, toz pembe bulutların dağıldığı gündü; sonsuza kadar..

Bir önceki yazım; http://gmzbaall.blogspot.com.tr/2017/06/1-yeni-mesajiniz-var.html?m=1 😇

4 yorum:

BEKLENTİ 2018